Eропейският парламент(EП) одобри  законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на санкциите

...
Eропейският парламент(EП) одобри  законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на санкциите
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкциите на ЕС ще се наказва със затвор до 5 години

Eропейският парламент(EП) одобри  законопроект, който планува нарушаването и заобикалянето на глобите на Европейски Съюз да се санкционира със затвор до пет години. Решението бе признато с 543 гласа " за ", 45 " срещу " и 27 въздържали се, се споделя в известие на Екологичен потенциал.

Текстовете плануват нарушаванията да се възприемат като закононарушение във всяка от страните в Европейски Съюз и да попадат в обсега на общо определение. Санкциите на Европейски Съюз засягат запор на имущество, в това число криптовалути, забрани за пътешестване, оръжейно ембарго и ограничавания за бизнеса. Санкциите се одобряват на нивото на Европейски Съюз, само че използването им зависи от страните от Европейски Съюз, отбелязва Екологичен потенциал. В някои от страните от Европейски Съюз определенията за нарушаване на глобите и обвързваните с тях санкции са разнообразни, се разяснява в известието.

Занапред за нарушавания ще бъдат одобрявани незамразяването на средства, неспазването на забрани за пътешестване или оръжейно ембарго, прехвърлянето на средства към лица, подложени на наказания, или правене на бизнес с държавни субекти на страни под наказания. Предоставянето на финансови услуги или правни препоръки в нарушаване на глобите също ще бъде наказуемо закононарушение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР